Workshops

Onze vaste locatie in Antwerpen is geschikt voor praktijksimulatie (rollenspel). De locatie bevat onder andere een volledig nagebouwd appartement (dat ook kan worden gebruikt als café, dancing). Verder is er een nagebouwde autobus, een volledig functionele personenwagen en een liftcabine (1m²) om situaties in beperkte ruimte te simuleren, er is een winkelopstelling en kunnen er straatsituaties worden gesimuleerd.

De workshops kunnen ook op een andere locatie worden gegeven.

Basismodule conflictbeheersing

Wat is een conflict en wat doen we ermee? Hoe onderhandelen we, en waarom? Wat is agressie en hoe gaan we ermee om? We zoeken het uit aan de hand van een aantal simulaties. Deze simulaties zijn op maat gemaakt aan de hand van een intakegesprek.

Duur: 3 uur.

Basismodule zelfbescherming voor de zorgsector

Aan de hand van een theoretische basis van ongeveer 1 uur gaan we concreet aan de slag met de aangereikte tools. Afstand behouden, veiligheidshouding, fence, flich en body defence worden de instrumenten waar u een agressor mee op andere gedachten brengt.

Duur 3 uur

Expert module zelfbescherming

Enkel te volgen na de basismodule zelfbescherming. Een aantal uur praktijk. Hands-on met de aangeleerde tools.

Duur 2 uur.

Training module rollenspel

Toepassing van de basis- of expert modules met briefing, uitvoering en debriefing. De opnames zijn na de workshop beschikbaar op memorystick en kunnen dus ook naderhand worden herbekeken.

Duur: 2 tot 4 uur

Psychofysieke training (in samenwerking met To People)

Deze training richt zich tot volwassenen die willen leren anders om te gaan met hun emoties en hun contacten met anderen.De training gaat door in een kleine, veilige groep (max. 12 deelnemers) tijdens 3 avonden.  Vooraf is er een intakegesprek om samen met jou te bekijken of de training voor jou het ideale middel is. Na de training is er een opvolggesprek.Hoe gaan we praktisch aan de slag? Het is een training, dus we doen vooral oefeningen en denken na over ervaringen. Daarnaast geven we je ook achtergrondinformatie.Dit is er gepland:

 Avond 1: kennismaking met deelnemers en trainers, introductie in de drie thema’s (zelfbewustzijn, zelfcontrole en zelfvertrouwen) en oefeningen

Avond 2: thema: emoties en ik. Achtergrond informatie en vooral oefeningen

Avond 3: thema: ik en de ander. Achtergrond informatie en vooral oefeningen

 Data:  (nog te bepalen)

 Het intake – en opvolgingsgesprek gebeuren in overleg.

%d bloggers liken dit: